torsdag den 29. september 2011

tom khaa kai - Kyllingesuppe i kokosmælk

0 kommentarer
Da jeg var i thailand for efterhånden nogle år siden var jeg på et lille madlavnings kursus hvor vi bland andet lavede denne suppe her og den er blevet lavet mange gange siden jeg er kommet hjem. den er ikke rigtig stærk så den har også været nem at servere for gæster med sarte danske ganer.

søndag den 25. september 2011

Friskbagt morgenbrød på 20 mintutter - De grove

0 kommentarer
Det tager ca 5 - 10 min og røre dejen sammen og sætte den i køleskabet natten over, næste morgen 15 min i ovnen og så er der ellers frisk morgenbrød. Bum












Ingredienser:


20 g gær
350 g hvedemel
85 g havregryn
4 dl. vand
2 tsk honning/sukker
1 tsk salt



Fremgangsmåde:


Start med en finde en skål hvor der tilhører skål hvor du kan putte et tæt låg på og sørg for at skålen er stor nok til at dejen hæver til mere end dobbelt størrelse.
Rør gæren flydende med salt og honning. Tilsæt det kolde vand. Rør havregryn i. Og tilsæt til sidst  mel.

Dejen er meget klistret og skal blot røres godt med en grydeske.

Låget kommes på og dejen stilles i køleskabet til næste morgen.

Dejen sættes på en plade med en eller to skeer. Den vil være meget elastisk og lidt svær at få op. Ælt ikke dejen. Forsøg at beholde så meget luft i som muligt. Der bliver 8-12 boller afhængig af den ønskede størrelse,  jeg plejer at få det til at passe med 9 på en bageplade.

pensel bollerne med vand og bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 minutter.

Friskbagt morgenbrød på 20 mintutter

0 kommentarer
 Det tager ca 5 - 10 min og røre dejen sammen og sætte den i køleskabet natten over, næste morgen 15 min i ovnen og så er der ellers frisk morgenbrød. Bum

Peking And

0 kommentarer

Hvis der skal laves peking and fra bunden er det noget der tager rigtig lang tid og anden skal hænge og tøre og der skal luft ind under skindet og jeg ved ikke hvad, det er helt sikkert noget der skal prøves en gang, men man kan snyde lidt og købe en forkogt og udbenet and på frost i den lokale Thai butik med et rigtig lækkert resultat.

torsdag den 22. september 2011

Kammuslinger

0 kommentarer

Med denne ret har jeg fundet ud af at kammuslinger smager fantastisk, jeg har ellers gået i mange år jeg troet jeg ikke var så meget til disse muslinger efter en åbenbart mindre heldig tilberedning på en restaurant. Men i weekenden tog jeg chancen og prøvede at lave mine egne, med et heldigt resultat.

fredag den 16. september 2011

Spagetti Carbonara

0 kommentarer
Enkelt og nem pasta ret, en af favoritterne. selvom der står frisk persille i opskriften man det til nøds godt bruges persille fra frost.

mandag den 12. september 2011

Paprikagryde med kylling

0 kommentarer


Denne gryderet er en evig klassiker hjemme hos mig og den er lige god hver gang, dels fordi den er nem at lave og så smager den bare fantastisk på en grå mandag aften også selvom den kommer frisk fra fryseren.

fredag den 9. september 2011

Cheesecake

0 kommentarer
Normalt laver jeg ikke rigtig kage ud over en chokoladekage eller en omgang cookies indimellem, men nu fik jeg lige en fiks ide så det blev til denne lækre chessecake - for lækker det blev den virkelig lækker !!  

torsdag den 8. september 2011

Lækker sprød Pizza

0 kommentarer
Jeg synes tit man høre folk har brugt år på at finde den helt rigtig opskrift på pizza dej, og nu har de så endelig fundet den. De gange jeg før har lavet hjemmelavet pizza kan tælles på en hånd og er altid blevet skuffet for det var besværligt at lave, typisk lige så dyre fordi man skulle ha alt mulig fyld og de bliver aldrig lige så gode som dem i laver over på den lokale.
Her den anden dag satte jeg mig så for at prøve igen, og begyndte at søge nette igennem for erfaringer og opskrifter på "den perfekte pizza". Her er hvad jeg kom frem til : Brug tipo 00 hvedemel, lad dejen hæve natten over, lav din egen pizza sauce, brug frisk mozzarella, bag på en varm ovnplade eller bagesten og begræns dit valg af fyld.
Efter at have spist min færdige pizza fristes jeg næsten til at sige jeg aldrig køber færdig pizza mere men også kun næsten.