fredag den 3. februar 2012

Chokoladeboller




















Ingredienser:12 stk
50 g gær
2 dl mælk
100 g smør
2 æg
50 g sukker
½ tsk salt 

500 g mel 
100 g hakket chokolade
Evt. 1/2 tsk kardemomme
1 æg til pensling



Fremgangsmåde:
Start med at hakke chokoladen groft så den er klart til at komme i dejen senere.
Smelt smørret, jeg smeltede det i mikrobølgeovn 20 sek af gangen, kom mælken i og mærk efter med lillefingeren blaningen ikke er for varm. Smuler gæren i og rør rundt til gæren er opløst.
Mel og den hekkede chokolade tilsættes lidt af gangen, tilsæt mere mel hvis der er nødvendigt for alt ælte dejen.
Lad den hæve til dobbelt størelse et lunt sted (ca 30 min.) sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen. Form dejen til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 min.
Pensl dem med æg, og bag dem i en 190 grader varm ovn i ca. 11-12 min.


Note:
-


0 kommentarer:

Send en kommentar