torsdag den 23. juni 2011

Sliced andebryst med citron sauce og ingefær ris

Det er lykkes mig at stykke denne opskrift sammen efter jeg fik denne ret på en fantastisk kinesisk restaurant, godt nok på Malta men det smagte nu rigtig lækkert.
Man kan spise retten som jeg har skrevet den her eller man kan spise den "peking duck style" hvor man ruller and, sauce og friske grønsager ind i en lille kinesisk pandekage. hvilket også er super lækkert og hyggeligt.



Ingredienser:


2 Andebryster
Salt, Peber


3 dl Jasminris
5 dl hønebouillon
2 spsk. Ingefær
3-4 fed Hvidløg
1 spsk. Olie
Kryderurter
Salt

1/2 dl Citronsaft 
1/2 dl Vand
1 tsk Majsmel
3 tsk Sukker
1 tsk Eddike
2-3 Dråber gul frugtfarve 
1/4 tsk Salt 


Fremgangsmåde:


Risene
Hak eller riv ingefæren og hak hvidløg, svits dem i olien i ca 1 min i en varm gryde.
Tilsæt risene og lad dem svitse med i et par minutter.Kom bouillon, krydderurter og salt i gryden og kog risene i 10-12 minutter, Tag herefter gryden af varmen og lad risene stå og trække under låg i 10-15 minutter.


Andebryst
Krydder brysterne med salt og peber både på over og undersiden. Læg dem med skindsiden nedad på en kold pande og fyr op på god varme. Steg end til skindet er gyldenbrunt og vend brysterne og steg den anden side til den ligledes er brunet. Vend brysterne igen med skindsiden nedad, kom dem derefter i en forvarmet ovn til 200 grader i 6-8 minutter. Hvis du ikke har en pande med stål skaft kan du lægge brysterne i et stålfad det skal dog være varmet op sammen med ovnen.
lad dem hvile i 5 -10 minutter -ikke tildækket i sølvpapir så ligger de bare og steger videre- 


Lemon Sauce 
Bland alle ingredienserne undtagen frugt farven sammen i en gryde og rør dem godt sammen. Tænd for middel varme og kog under omrøring til saucen begynder at blive tyk, til sidst rør frugtfarven i, smag til med andefedt fra panden og saucen er færdig 


Servering:


Læg risene ud på tallerkenen og skær anden ud i ganske fine skiver lige før servering da det bliver hurtig kold.
Hæld saucen over eller server den i en kande ved siden af, drys til sidst med hakkede krydderurter. 


"peking duck style" skær grønsager i stave, det kunne være gulerod, agurk eller forårs løg og server dem i små skåle sammen med and, sauce og kinesiske pandekager og lad folk rulle deres egne pandekager. 

0 kommentarer:

Send en kommentar