torsdag den 2. februar 2012

Sloppy Joes



Ingredienser: 

500 g hakket oksekød
1 hakket løg
½ grøn peber i små tern
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. dijon sennep
1½ dl ketchup
3 tsk. brun farin
2 tsk. Worcestershire sauce
2 spsk. hakket tomat
¼ tsk. cayenne peber
1 tsk. tørret timian
1 knivspids stødt nellike
6 burgerboller


Fremgangsmåde:

Varm olivenolie op i en pande og sautér løg og grøn peber i 5 minutter til løgene er glasagtige. Tag løg og peber af panden. Skru op for varmen og steg kødet ved den høje temperatur. Rør ikke for meget i kødet så det får en kraftig karamelisering, uden at det brænder på. Hvis panden er lille, så brun kødet af to gange, det skal stege og må ikke koge.

Bland løgblandingen, hvidløgspulver, sennep, ketchup, farin, Worchestershire sauce, tomat, cayenne, timian og nellike i og lad simre ved lav temperatur i ca. 30 minutter. Dræn det meste vædske og servér på bunden af de lune burgerboller, og sæt overen skråt ovenpå med f.eks. agurkesalat til.



Note:
Sloppy joes er perfekt til en da med tømmermænd og en omgang fritter til.
Opskriften er tyvstjålet fra denne side http://www.rogilds.dk/index.asp?rec=639

0 kommentarer:

Send en kommentar