torsdag den 2. februar 2012

Nem Chokoladekage




Ingredienser: 
Pris ca. 3 kr 
100g smør
3 dl (255 g) sukker
2 æggeblommer
3 dl (180 g) mel
3-4 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1-2 tsk vanillesukker
1½ dl kogende vand
2 stivpiskede æggehvider


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en 35 cm x 25 cm bradepande med bagepapir.
Rør smør og sukker sammen i en skål.
Slå to æggeblommer ud i skålen, og put æggehviderne i en anden skål.
Tilsæt så mel, kakao, bagepulver, vanillesukker og kogende vand til, og rør det hele sammen med en elpisker.
Pisk æggehviderne indtil de er stivpiskede. Når du kan vende skålen på hovedet, uden at de ryger ud, så er de færdige.
Tag en dejskraber, og skrab forsigtigt de stivpiskede æggehvider ned i dejen. Nu må du IKKE røre æggehviderne sammen med dejen, men vende dem i dejen med dejskraberen, indtil de ikke er synlige længere.
Hæld dejen ned i bradepanden, og bag kagen i 25 min ved 175 grader Varmluft


Note:
Denne chokoladekage er overraskende lækker og svampet selvom der ikke er andet end kakao i kagen.
Kan uden problemer servers til en lækker is .

0 kommentarer:

Send en kommentar