mandag den 12. september 2011

Paprikagryde med kylling



Denne gryderet er en evig klassiker hjemme hos mig og den er lige god hver gang, dels fordi den er nem at lave og så smager den bare fantastisk på en grå mandag aften også selvom den kommer frisk fra fryseren.

Ingredienser:


200 g bacontern
35 g smør
500 g kyllingekød
2 stk Rødløg

2 stk Fed hvidløg
1--1½ spsk mild paprika
4 spsk koncentreret tomatpuré
2 dl boullion
2-3 dl piskefløde
1 tsk citronsaft

500 g champignoner
25 g smør

Fremgangsmåde:


Skær kyllingen i strimler eller tern, champignon i skiver og løg skæres i tern.
Steg bacon på en pande til de er gyldne, tag dem op og steg kylingekødet i smør og fedt fra bacon. tag også kyllingen op og svits rødløg og hvidløg i gryden til løgene er klare, nu tilsættes paprika og svitses lidt inden tomatpure, boulion og flødens hældes ved. Kog sovsen igennem og smag den til med salt. 
Læg nu kyllingekødet tilbage i gryden og lad retten simre ved svag varme i 40 min, spæd evt op med lidt vand undervejs hvis sovsen bliver for tyk.
Sæt ris eller kartofler over og svits i mellemtiden champignongerne let i smør hvorefter de kommers i gryden ca. 10 før retten er færdig 


Servering:


Server retten med enten kartoffelmos eller ris, drys bacon over sovsen til sidst og evt. med et lile drys friskhakket persille over også.








  

0 kommentarer:

Send en kommentar