fredag den 9. september 2011

Cheesecake

Normalt laver jeg ikke rigtig kage ud over en chokoladekage eller en omgang cookies indimellem, men nu fik jeg lige en fiks ide så det blev til denne lækre chessecake - for lækker det blev den virkelig lækker !!  


Ingredienser: 


Bund:
100 g Smør
200 g Digestive kiks 
Smør og sukker til formen


Creme:
4 blade husblas

400 g flødeost naturel 
lime, saften og revet skal heraf
1½ dl cremefraiche 18 % 
125 g flormelis
4 dl piskefløde


Gelé:
3 dl solbærsaft

3 blade husblas


Fremgangsmåde


Bunden:
Smelt smørret i en gryde og knus kiksene fint, bland herefter kiksene samme med det smeltede smør, og kom kiksesmassen i en smurt springform på ca 22 cm i diameter. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen – ca. ½-1 cm op ad kanten. 
Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl.


Creme:
Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand. Rør dernæst ost,limesaft,limeskal,cremefraiche og flormelis sammen til en ensartet masse i en skål, osten kan godt klumpe lidt så jeg gjorde det med en elpisker.Pisk fløden til skum i en anden skål.
Nu smeltes den i en skål over vandbad og kommes i ostecremen hvor den hurtig røres i, efter det røres flødeskummen i og der røres tilpas sammen.
cremen kommes i et jævnt lag ud over kiksebunden og stilles på køl i ca en time før det startes på geleen.


Gelé:
Læg husblassen i blød i koldt vand, imens bringes solbærsaften i kog. Når saften koger tages den af varmen og den udblødte husblas tilsættes et ark af gangen under omrøring. Afkøl solbærgeleen til den er finger-varm (det er vigtigt den ikke er varm da den vil smelte ned i kagen), og hæld den forsigtigt over flødeostecremen og sæt kagen i køleskabet 3-4 timer til cremen har sat sig. 


Servering:
Server den med et drys granatæble kerne og lidt chokoladesovs henover.

0 kommentarer:

Send en kommentar