søndag den 25. september 2011

Friskbagt morgenbrød på 20 mintutter

 Det tager ca 5 - 10 min og røre dejen sammen og sætte den i køleskabet natten over, næste morgen 15 min i ovnen og så er der ellers frisk morgenbrød. Bum


Ingredienser:


20 g Gær
1 1/2 tsk Salt
1/2 tsk Sukker
4 dl Vand
150 g Durum mel
325 g Hvedemel


Fremgangsmåde:


Start med en finde en skål hvor der tilhører skål hvor du kan putte et tæt låg på og sørg for at skålen er stor nok til at dejen hæver til mere end dobbelt størrelse.
Rør gæren flydende med salt og sukker. Tilsæt det kolde vand. Rør durummelet i. Og tilsæt til sidst det almindelige mel.

Dejen er meget klistret og skal blot røres godt med en grydeske.

Låget kommes på og dejen stilles i køleskabet til næste morgen.

Dejen sættes på en plade med en eller to skeer. Den vil være meget elastisk og lidt svær at få op. Ælt ikke dejen. Forsøg at beholde så meget luft i som muligt. Der bliver 8-12 boller afhængig af den ønskede størrelse, jeg plejer at få det til at passe med 9 på en bageplade

Bages i en forvarmet ovn ved 250 grader i 15-20 minutter.


0 kommentarer:

Send en kommentar