torsdag den 29. september 2011

tom khaa kai - Kyllingesuppe i kokosmælk

Da jeg var i thailand for efterhånden nogle år siden var jeg på et lille madlavnings kursus hvor vi bland andet lavede denne suppe her og den er blevet lavet mange gange siden jeg er kommet hjem. den er ikke rigtig stærk så den har også været nem at servere for gæster med sarte danske ganer.



Indgredienser:2 pers


540 ml Kokosmælk (en stor + en lille dåse)
370 ml kyllinge fond 
4 stk kaffirlime blade
10 g Galenger rod
30 g Citrongræs
10 g Skalotte løg
200 g Kyllingebyst 
2 spsk Fishsuace 
20 g Sukker 
150 g Champignon
2 spsk Lime saft 
1 spsk friske koriander 
chili olie 




Fremgangsmåde:


Først skæres kylingen i mundrette stykker og derefter alle gøndsagerne. Løg, citrongræs og galangar skæres i skiver, champignon skæres i kvarte.
Når det er gjort bringes kokosmælk og kyllingefond i kog ved jævn varme i en gryde eller wok, når kokosmælken koger kommes der citrongræs, galangar, løg og kaffirlime i gryden og det koges med i et par minutter end til suppen ændre duft.
Kylling og champingnoner kommes i sammen med fishsauce, sukker og limesaft kog igen i et par minutter. Kom den tørret chili og koriander i og tag gryden af varmen.


Servering:


Kom suppen i skåle eller dybe tallerkener og dryp lidt chili olie rundt i suppen. servere ris på en tallerken ved siden af.

0 kommentarer:

Send en kommentar