torsdag den 23. juni 2011

Amerikanske pandekager

Til den gode brunch høre der selvfølgelig pandekager til, her er en opskrift på de amerikanske af slagsne.
De kan også bruges til en dessert med friske bær, is eller frugt coulis. evt. kan man krydre dem med 1/2 - 1 tsk kanel.
Der bliver til ca. 18 stk.


Ingerdienser:


225 g Hvedemel
2 1/2 tsk Bagepulver
25 g Sukker
2 Æg
3 dl Mælk
1 spsk Smør
Salt 
Olivenolie
Ahornsirup


Fremgangsmåde:


Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt derefter mælk og æg. Pisk det hele godt sammen, undgå helst at piske det sammen i en foodprocessor da pandekagerne bliver lidt gummiagtige og ikke lette og luftige. Til sidst pist smeltet smør i dejen og lad den hvile 5 min.
Mens dejen hviler varmes en pande på på middel varme så den er varme når dejen har hvilet.
Kom lidt olie på panden og hæld ca 2 1/2 spsk af dejen på panden og steg pandekagen til den er brun, vend den og steg den færdig på den anden side, gentag til dejen er brugt.


Servering:


Server pandekagerne i en bunke og hæld godt med sirup ud over dem. 

0 kommentarer:

Send en kommentar