tirsdag den 7. juni 2011

Grønlandsk kaffe

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3027514/smag-for-kraes?claim=tw2cb3rc56w">Følg min blog med Bloglovin'</a>
Grønlandsk kaffe er smagsmæssigt  og visuelt rent blær. Den er både stærkere end den irske kaffe og den bliver mere afrundet med en flydende flamme af antændt Grand Marnier.
Det er derfor oplagt at lave et lille show ud af det når man servere denne kaffe for sine gæster.


Ingredienser

2 cl whisky
2 cl Kahlúa
2 cl Grand Marnier
Ca. 1 dl varm kaffe
Flødeskum


Fremgangsmåde 
I et stort glas med stilk (bordeaux) hældes først et mål whisky. Whiskyen opvarmes forsigtigt, over et levende lys eller en spritbrænder og antændes. Lad den brænde et øjeblik, hvorefter der tilsættes Kahlúa og varm kaffe uden sukker.
Herover hældes forsigtigt et tykt lag blødt oppisket flødeskum. Til sidst hældes brændende Grand Marnier fra en stor sauce-ske hævet højt over glasset – helst i et svagt oplyst lokale, så man tydeligt ser den blå Grand Marnier-flamme. Det er levende nordlys!

0 kommentarer:

Send en kommentar