fredag den 17. juni 2011

Hvid chokolademousse med hinbær/mynte coulis



Ingredienser:

275 g Hvid chokolade
4 Æggeblommer
4 dl Piskefløde
2 Spsk Rom

500g Hinbær 
En lille dusk mynteblade
Sukker

Fremgangsmåde:

Chokolade moussen.
Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den over vandbad. 
Rør æggeblommerne i chokolademassen sammen med rommen, æggeblommerne må ikke være helt kolde så kan chokoladen klumpe når man røre dem sammen.
Pisk fløden stiv. Rør først lidt af flødeskummet i og vend så resten i. Stil moussen koldt et par timer. 

Hinbær coulis
Friske hinbær vaskes, optø hinbær på frost. Kom dem i en blender sammen med mynte og  sukker efter smag og blend til den er jævn. kom massen over en i si for at si kernerne fra og pres den igennem med en ske.

Servering:

Denne gang blev moussen hurtigt hældt i et vinglas og så på køl, når massen var stivnet hældes coulis over og pyntes med et mynte blad frisk fra altankassen.
En anden måde jeg også fortrækker.
Fordel lidt Hinbær coulis på tallerkener og form moussen som æg og læg et par æg i midten af hver portion. pynt med friske bær 

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Smuk, enkel og indbydende :-)

Malou Klidmoster sagde ...

Det som Piskehapsen siger :-)

Send en kommentar