torsdag den 9. juni 2011

Sushi - Tiger rulle

Dette er en af mine absolutte yngling sushiruller, bestående af ebi reje  


Ingredienser:



Sushi ris
4 plader Noritang
Tobiko (fiskeæg)
8 salat blade
1 avokado
Agurk
Japansk mayonnaise (eller mayonnaise rørt op med en sjat rivvineddike)


16 store ferske rejer
2 æg
200 gram mel
1 tsk salt
1/2 tsk hvidløgs pulver
4 dl panko (tørret brødkrummer)
Neutral olie 


Fremgangsmåde:


Ebi furai rejer.
Rejerne ren gøres og ben og skal pilles af, man kan lade halen side, og tarmen pilles ud med en tandstik,
for at rejerne ikke skal trække sig sammen under stegningen laver man lige en 3 -4 snit på tværs på undersiden af rejen.
Herefter vendes de først i mel så æg og til sidst i panko. 
Varm olien godt op i en gryde, olien er varm nok når den bobler når man stikker enden af en tændstik ned i olien.
Frituresteg nu rejerne et par stykker af gangen til de opnår en gylden farve, og læg dem på fedtsugene papir


Maki rullen.
Del noritangen i halve ved enten at klippe eller rive dem over, læg en plade tang på højkant med den blanke siden ned ad på rullemåtten, fugt hænderne og fordel risene over hele pladen undtagen et par cm øverst.
Fordel tobiko i en tyndt lag hen over risene efterfulgt af salat, agurk, avocado og mayo, ingredienserne må gerne stikke ud over siderne på noritangen, til sidst lægges to rejer så halerne stikker ud til hver sin side.
Rul langsomt i en bevægelse væk fra kroppen, så tangen omslutter fyldet. Rul videre med et jævnt, fast pres og slip måtten og filmen efterhånden som rullen formes.

Skær først to ende skiver og derefter 3 skiver med en meget skarp kniv. Rens kniven med en klud, som er fugtet i en blanding af vand og eddike efter hver skive, så risen ikke klistrer til kniven. Server ved stuetemperatur med soja, syltet ingefær og wasabi.

2 kommentarer:

Irene sagde ...

Nøjh..hvor ser det lækkert ud... De er også mine favoritter, men har ikke selv prøvet at lave dem endnu...
Irene

Jesper sagde ...

Jeg kan love dig de også er lækre så kan kun andbefale at lave dem..

Send en kommentar