onsdag den 15. juni 2011

Ristede kæmperejer i hvidløg og ingefær

Ristede rejer er en nem lille forret eller en lille snack til frokosten hvis den skal være lidt ekstra lækker.
Den tager så godt som igen tid at lave og har man rigtig lidt tid kan man bruge optøet forkogte  tiger rejer, man giver dem dog lidt mindre tid på panden ellers bliver de seje og hårde.


 Ingredienser:


12 - 16 ferske store rejer
2 Fed hvidløg
1 Lille stykke frisk ingefær
1 Spsk olivenolie
1 Lime
1 Knivspids stødt chili
Salt, peber


Fremgangsmåde:


Pil skallerne af rejerne og lad evt. de yderste halespidser sidde på. 
Svits knust hvidløg og fint revet ingefær kort i olien og tilsæt derefter rejerne, lad dem stege i ca 5 minutter 
vend dem et par gange under vejs.
Pres limesaft over og kryder med chili, salt og peber.
Skær skopen af en skrive brød og lav nogle store brødcroutoner som steges i olien efter rejerne er taget af panden, giv dem 1 minut på hver side.


Servering: 


Server rejerne på en skive ristet brød med salat på siden, læg brødcroutoner over og dryp resten af olien fra panden ud over retten.

1 kommentarer:

Anonym sagde ...

MUMS! :-)

Mange hilsner
Birthe

Send en kommentar