onsdag den 8. juni 2011

Sushi - Makirulle med tunmousse og asparges

En Hurtig om nem rulle at lave og med ingredienser man for det meste har i køkkenet.
Og så smager de rigtig godt og aspargesen giver en lækker sprødhed til sushien, jeg har dog af og til byttet aspargesen ud med agurk eller avokado, det smager også godt. 


Ingredienser:


En potion Sushi ris
4 plader noritang
En dåse tun
En kvart rød peber
Japansk mayonnaise
6 graspargesønne 


Fremgangsmåde:


Tunmoussen.
Start med et tilberede risene evt som beskrevet i mit tidligere indlæg omkring ris.
menst risene koger laver du tunmoussen ved at røre tun og mayonnaise sammen blandingen skal være fast i det så det ikke bliver noget sjask, hvis du ikke har noger japansk mayo kan du tage en almindelig god mayonnaise og rør den op med en smugle risvineddike, hak rød peber meget fint og rør det i tun blandingen krydder med salt og peber efter smag.
De 6 grønne asparges blancheres kort, der skal stadig være bid i 


Makirullen.
Læg en plade tang med den blanke siden ned ad på rullemåtten, fugt hænderne og fordel risene over hele pladen undtagen et par cm øverst.
læg nu en pæn stribe tunmousse midt hen over risene efterfulgt af aspages. Rul langsomt i en bevægelse væk fra kroppen, så tangen omslutter fyldet. Rul videre med et jævnt, fast pres og slip måtten og filmen efterhånden som rullen formes.

Skær rullen i 8 skiver med en meget skarp kniv. Rens kniven med en klud, som er fugtet i en blanding af vand og eddike efter hver skive, så risen ikke klistrer til kniven. Server ved stuetemperatur med soja, syltet ingefær og wasabi.

0 kommentarer:

Send en kommentar